Uber BBD
Uber BBD
Anrufen
Anrufen
Mailen Sie uns
Mailen Sie uns
Zurück
Bedrijfshuisvesting

Uzin Utz Haaksbergen

Facts & Figures

Kunde Uzin Utz uit Haaksbergen
Jahr 2012-2014
Projekt

Totale bouwproces van initiatiefase tot aan nazorg

Grootte Fabriekshal 5200 m2/kantoren 2350 m2

Nieuwbouw Uzin Utz

De groenste fabriek van Nederland staat in Haaksbergen: Unipro heeft zich met zijn nieuwbouw flink in de kijker gespeeld. Duurzaam willen bouwen is één, maar om het vervolgens ook daadwerkelijk uit te voeren is nog een heel ander verhaal. BBD Bouwmanagement mocht bij dit bijzondere project aanschuiven om het gehele bouwproces in goede banen te leiden.

Wat hebben we gedaan?

Voor de nieuwbouw van Unipro zijn we vanaf de initiatiefase tot en met de nazorg betrokken geweest. Dat betekent dat we de fabriek in nauwe samenwerking met betrokken partners hebben ontwikkeld tot aan het moment van de start bouw. Wij namen de leiding over het ontwikkelproces van de fabriek en waren daarbij onder meer verantwoordelijk voor het realiseren van een goede prijsvorming binnen het taakstellend budget. Ook tijdens de bouw hebben we onze kennis optimaal in kunnen zetten. We zorgden ervoor dat alle werkzaamheden volgens het Programma van Eisen werd uitgevoerd en verzekerden ons van het feit dat alle oplever- en onderhoudspunten werden opgelost.

Uitdagingen

De grootste uitdaging in dit project vormde toch wel de duurzaamheid van het gebouw. Het hele pand is CO2-neutraal opgeleverd. Dat is vrij uniek, zeker voor zo’n fabriekshal. In het hele gebouw is geen gasaansluiting te vinden, het is compleet zelfgenererend. De specifieke kennis over duurzaamheid van Maurice Beijk van Unipro is tijdens dit project van enorme meerwaarde gebleken.

Om te komen tot de hoge GPR-score van 8,66 hebben we ons verdiept in de meest innovatieve en duurzame technieken. De juiste combinatie van onder andere warmtepompen en pelletkachels zorgden onder andere voor de titel: Groenste fabriek van Nederland en vermoedelijk zelfs van Europa. Een resultaat waar het hele bouwteam trots op is. En dat ondanks een korte voorbereidingstijd.

Extra bijzonder

Unipro heeft door te kiezen voor duurzaamheid flink veel publiciteit gegenereerd. Naast diverse publicaties in landelijke media, was de kroon op het werk de opening, gedaan door Hare Koninklijke Hoogheid Maxima.

Galerij

Unsere Partner

Unsere Kunden