Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Hoffmann Quality Tools BV

Facts & Figures

Opdrachtgever Hoffmann Quality Tools GmbH
Jaar 2019
Opdracht

Totale bouwproces: van initiatiefase tot nazorg

Grootte 3.000 m2

Nieuwbouw bedrijfspand Hoffmann Quality Tools BV

Op een prachtige zichtlocatie op industrieterrein “De Veldkamp” te Borne zal binnenkort worden begonnen met de nieuwbouw van het kantoorpand voor de Hoffmann Group.

Het 100 jarige Duitse familiebedrijf Hoffmann Group, actief in 50 verschillende landen, wereldwijd, leverancier en systeempartner voor de industriële markt op gebied van kwaliteitsgereedschap, groeide uit haar jasje in de huidige vestiging aan de Platinastraat te Hengelo.

Het nieuw te bouwen bedrijfspand van ca.3000 m2 ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD, kenmerkt zich door de transparante uitstraling, waarbij de beweegbare zonwerende lamellen direct in het oog springen.

Duurzaamheid.

Uiteraard wordt ook dit pand voorzien van een geavanceerd gasloos installatiesysteem middels bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Alsmede dat keuze’s van te verwerken materialen onder het hoofdstuk van de “cradle to cradle” noemer kunnen worden geplaatst. Het pand is toekomstbestendig, met modulaire gedachte ontworpen om in de toekomst met minimale ingrepen functionaliteiten van ruimten te kunnen wijzigen.

Bijzondere samenstelling

In het nieuwe bedrijfspand zal een Experience Center worden gerealiseerd bestaande uit een tweetal showrooms, waarin nieuwe producten kunnen worden getoond. Het pand beschikt over de nodige demonstratie- en trainingsruimten voor ca. 100 personen. De gehele tweede verdieping zal worden ingericht als een transparante kantooromgeving. Daarnaast is er ruimte opgenomen voor ca. 600 m2  logistiek centrum. 

Hoffmann Group en BBD Bouwmanagement

Ook voor dit project verzorgen wij het totale projectmanagement van ontwikkeling, voorselecties deelnemende partijen, marktbenadering, contractmanagement, tot en met de oplevering en nazorg. Voor ons is dit wederom een fantastische opdracht met een buitenlandse partner, welke wij met veel plezier en passie uitvoeren.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Maser Engineering
hoffmann group
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Noordendorp Transport 1
Gouden Ambacht 1
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Nieuwbouw Lienesch
Lurvink
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
Richter Staalservice 1
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Europastry 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz