Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Nieuwbouw Carel Lurvink B.V.

Facts & Figures

Opdrachtgever Lurvink
Jaar 2017
Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase tot nazorg

Gebouwen verbinden voor ‘slimmere’ looplijnen

Carel Lurvink B.V. is leverancier van producten voor een schone en veilige werkomgeving. Om het groeiende aantal klanten te kunnen blijven bevoorraden en voldoende opslagcapaciteit te garanderen, zocht Lurvink naar een nieuwe locatie. Zij kochten een pand aan in Enschede, aan de IJzersteden. Dit pand staat vlak naast hun huidige vestiging aan de Marssteden.

De rol van BBD

BBD werd aangetrokken om het verbouwproces te begeleiden en om samen te zoeken naar de meest optimale logistieke situatie op de locatie zelf. Steeds meer klanten van Lurvink hebben zelf niet de mogelijkheid om goederen op te slaan. De eisen en investeringskosten voor opslag van met name chemische stoffen zijn zo hoog, dat zij daar niet meer aan kunnen voldoen. Om extra service te bieden voor hun klanten, biedt Lurvink de mogelijkheid om de opslag van dergelijke goederen voor hun klanten verzorgen. Dat vraag om extra capaciteit in opslagruimte, maar ook om een goede afstemming tussen de eigen inkoop en verkoop. Om dit interne verkoopproces goed te stroomlijnen binnen de mogelijkheden van het nieuwe pand, heeft BBD meegedacht in een goede invulling van dit proces. Dat resulteerde uiteindelijk in de realisatie van een extra warehouse tussen de twee bestaande panden. Het geavanceerde en volautomatische orderpicksysteem komt door deze oplossing optimaal tot zijn recht.

De uitdaging

Lurvink werkt met veel chemische vloeistoffen. Een grote uitdaging in de voorfase vormde dan ook de toepassing van de veiligheidseisen in het Programma van Eisen. Zo toetsten we onder andere alle materialen aan de PGS15-normen (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen). Alle panden van Lurvink aan de IJzersteden, Marssteden en de nieuwbouw hier tussenin dienen te voldoen aan deze PGS15-normen. BBD heeft de eisen en de daarbij behorende bouwkundige voorzieningen voor hen in kaart gebracht. Op die manier konden we een veilige opslag van gevaarlijke stoffen waarborgen. Daarnaast vormde het verduurzamen van het pand een mooie uitdaging voor ons. We zochten naar duurzame toepassingen, waaronder het plaatsen van zonnepanelen, zodat ook de Total Costs of Ownership beheersbaar zijn.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24