Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Bühler B.V. The Netherlands

Facts & Figures

Opdrachtgever Bühler B.V. The Netherlands
Jaar 2017
Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase tot nazorg

Nieuwe locatie Bühler B.V. voor efficiënter bedrijfsproces

Om productieopschaling in de toekomst op te kunnen vangen, zocht de Zwitserse machinebouwer Bühler naar een nieuwe locatie in Twente. De huidige twee locaties voldeden niet meer aan de eisen van een moderne productie-omgeving en ook het werken op één locatie vormde een belangrijke wens van de machinebouwer. Aan BBD de opdracht om een locatie te zoeken die vrij indeelbaar was om flexibel om te kunnen springen met productie-uitbreiding.

De rol van BBD

Bühler vroeg ons om te kijken naar een geschikte locatie die voldeed aan bovenstaande wensen. Daarbij keken we niet alleen naar bestaande locaties, maar ook naar de mogelijkheden voor nieuwbouw. Uiteindelijk vonden we een bestaande locatie aan de Hoeveler in Enschede, waar Bühler na de nodige interne verbouwingen verder kan bouwen aan de toekomst. Voordat we konden starten met de verbouw, heeft Bühler het eigen logistieke bedrijfsproces in beeld gebracht. Dit proces was leading voor de indeling van het pand en vormde de basis voor het Programma van Eisen. Vervolgens hebben wij het geheel bouwkundig en installatietechnisch getoetst, waarbij we ook zaken als gewicht en omvang van de te plaatsen machines hebben meegenomen.

De uitdaging

Bühler wilde binnen een jaar een nieuwe locatie hebben en overgaan tot bedrijfsverplaatsing. Het tijdspad was dus erg krap. Zeker omdat de zoektocht naar een goede locatie binnen specifieke kaders gevonden moest worden. Niet alleen maakten we voor de opdrachtgever het investeringsbudget inzichtelijk, ook moesten we rekening houden met de groeiwensen in de toekomst. Daarnaast gold nog het eisenpakket ten aanzien van de interne logistiek. Al met al een krap tijdspad, maar wel een uitdagende opdracht die ons op het lijf is gesneden. Inmiddels zijn we gestart met de interne verbouwing en is de opleverdatum eind 2017 haalbaar. Aan de buitenzijde worden geen aanpassingen verricht.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24