Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren

Facts & Figures

Opdrachtgever KAESER Compressoren B.V.
Jaar 2017
Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase, realisatiefase en nazorg

Inleiding

Het nieuwe, duurzame bedrijfspand van KAESER Compressoren B.V. is begin september 2017 opgeleverd. De bouw heeft bijna negen maanden in beslag genomen. Inmiddels heeft KAESER haar werkzaamheden vanaf de nieuwe locatie op het bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp in Borne met succes opgestart.

KAESER Compressoren is een dochteronderneming van de Duitse KAESER Kompressoren SE, een van de grootste fabrikanten ter wereld van compressoren en producten voor geavanceerde persluchtsystemen. Het familiebedrijf KAESER is wereldwijd actief in meer dan 100 landen. Door de groei van de afgelopen jaren bleek de oude locatie aan de Generatorstraat in Hengelo te weinig ruimte te bieden aan het aantal medewerkers. Met het nieuwe onderkomen heeft KAESER Compressoren meer mogelijkheden. Zo zijn er ruimtes gecreëerd voor scholing en voor demo’s van nieuwe producten en systemen.

BREEAM-certificering pand

In het ontwerp en tijdens de voorbereiding is specifieke aandacht besteed aan het vastleggen van de technische eisen en voorwaarden. Daarbij hebben wij ook gekeken naar de mogelijkheden om duurzaam te bouwen volgens het BREEAM-principe. Deze manier van bouwen levert KAESER veel voordelen op, waaronder lagere energie- en exploitatiekosten, meer comfort en een stevig fundament voor de duurzaamheidsambities van het bedrijf. Tijdens de nieuwbouw van het bedrijfspand is ingezet op de BREEAM Excellent-certificering, een van de hoogst mogelijke duurzaamheidscertificeringen wereldwijd.

De rol van BBD Bouwmanagement

BBD Bouwmanagement vervulde gedurende dit ontwikkel- en bouwtraject de rol van regisseur ten aanzien van het project en proces. De voorbereidingsfase omvatte werkzaamheden als de aansturing van het ontwerpproces, contractvorming en de prijsuitvraag. Daarbij hebben wij ons ook ingezet voor een optimaal Programma van Eisen en voor een uitgekiende marktbenadering waarbij wij hebben gekeken naar partijen die passen bij het project.  Tijdens de bouwfase vervulden we de rol van directievoerende partij, zowel voor de projectuitvoering als voor de procesbewaking.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24