Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Nieuwbouw Beele Engineering

Facts & Figures

Opdrachtgever Beele Engineering
Jaar 2017-2021
Opdracht

Totale ontwikkel- en bouwtraject: van initiatiefase tot nazorg

Grootte 45.000 m2

Nieuwbouw Campus Sealing Valley

In Aalten verrijst in opdracht van Beele Engineering de Campus Sealing Valley, een kennis- en trainingscentrum voor innovatieve oplossingen voor brand- en vluchtveiligheid. Behalve het kenniscentrum is er ook plek voor een R&D-centrum, kantoren, pilot plants en een productieruimte. In totaal gaat het om een ontwikkeling van 45.000 m2 naar een ontwerp van John Velthuis. De huidige productieplant behelst 20.000 m2.

Achtergrond nieuwbouw

Beele Engineering is een zeer innovatief bedrijf dat wereldwijd opereert. Zij zijn nummer 1 als het gaat om superieure afdichtingstechnologie voor kabel- en buisdoorvoeringen. Deze afdichtingen zijn niet giftig en komen veel voor op cruiseschepen en de offshore sector. Daarnaast ontwikkelen zij brandwerende en gas-, rook- en waterdichte oplossingen die de veiligheid van mensen en installaties garanderen. Om haar producten verder te kunnen ontwikkelen en in de markt te zetten, heeft Beele ingezet op de ontwikkeling van het kenniscentrum, in de nabije omgeving van hun huidige locatie. Beele heeft daarvoor grond aangekocht bij de gemeente Aalten.

Medio januari 2017 moeten de opstallen op deze grond gesloopt zijn, zodat direct daarna gestart kan worden met de nieuwbouw. De ontwikkeling gebeurt in drie fases.

Wat is de rol van BBD Bouwmanagement?

De opdrachtgever heeft ons gevraagd om op te treden als regisseur van het totale ontwikkel- en bouwtraject. We zijn begonnen met het inventariseren van de eisen en wensen en hebben dit vertaald naar een Programma van Eisen. In nauwe samenwerking met de architect zorgden we voor een goede vertaalslag van het ontwerp. John Velthuis is daarin verantwoordelijk voor de architectuur en het ontwerp en wij dragen zorg voor de technische ontwikkeling, de financiële onderbouwing en de begeleiding tijdens het bouwtraject. Daarbij werken we op verzoek van de opdrachtgever daar waar dat kan met lokale partijen, zodat de werkgelegenheid in de gemeente en omgeving zo veel mogelijk gestimuleerd wordt.

Uitdagingen

De belangrijkste uitdaging van dit project is duurzaamheid. We zetten bij dit project in op een BREEAM Excellent certificering, een van de hoogst haalbare niveaus van duurzaamheid. We kijken daarbij naar het totaalplaatje van de ontwikkeling, waaronder naar thema’s als gezondheid, energiebesparing, afvalreductie en landgebruik. Om te komen tot de meest optimale inzet van duurzaamheid, werken we onder meer samen met specialisten op het gebied van subsidies, zodat de duurzaamheidscomponent niet alleen voordeel oplevert voor mens en milieu, maar ook voor de begroting.

Documentatie

Breeam MAN 9 Casestudy: Beele Casestudy

Gebiedenparade Beele t.b.v. de nominatie voor de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit: Beele presentatie GPRK 2020

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24