About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us

Team

Over BBD 1
The power of BBD

BBD Bouw Management is an independent consulting firm for building and buildings with over 10 years of experience. BBD Bouw Management specialises in project management and advising on government and company housing, housing for health care, cultural and leisure accommodation, area development and in valuations, market analysis and Feasibility study of real estate. BBD Building Management is also active in the private sector.

Characteristic

BBD Bouwmanagement is characterised by an informal and close collaboration. Exchanging knowledge and experience and a positive chritical attitude, both internally and externally, are characteristic of BBD Bouwmanagement. We give clients independent advice in which their interest is completely central. There are no ties of alliances with third parties.

We are a wide oriented consulting firm with knowledge of both the real estate market and the building process. Our consultants/projectmanagers can serve you with valuations, the assessment of real estate transactions of office spaces, business premises and stores and real estate investments

In addition to satisfied clients the own professional need to be satisfied with advice and services provided is an important driving force.

Over BBD 4
We are BBD

Our distinctive qualities

Within the total construction process we work according to a number of important values. These are values on which you can appeal to us. It is our guarantee to you. We are the extension, the consultant or the construction manager during the total construction process or only a part thereof.

Home 8

Expert

Home 9

Cost effective

Home 10

Excellent communication

Wat doet BBD

Bouwmanagement, of bouwbegeleiding, is een breed begrip. Het betekent dat we u gedurende het totale bouwproces kunnen adviseren. Wanneer u wilt verbouwen, nieuwbouwen of renoveren helpen wij u om uw wensen in beeld te brengen. Aan welke eisen moet uw project voldoen? Welk budget heeft u beschikbaar? De antwoorden leggen we vast in een Programma van Eisen. Vervolgens adviseren we u over de juiste bouwpartners en begeleiden we de daadwerkelijke uitvoering. We zien erop toe, dat er gebouwd wordt zoals vooraf is vastgelegd. Wij zijn de spil in uw bouwproject. Daarmee kunt u zich focussen op uw eigen werkzaamheden en zorgen wij voor een optimaal bouwresultaat.

Zaken als gebouwadvies, haalbaarheidsonderzoeken, plantoetsing, programma’s van eisen, het uitvoeren van inspecties of het geven van second opinion. Elk project behoeft naast kennis en inzicht om een heldere uitwerking en presentatie toegesneden op de behoefte van klant en specifieke bijzonderheden van het project.

Advies en management bij de herontwikkeling van gebouwen of terreinen behoren eveneens tot ons werkgebied. Hierbij brengen wij zowel onze vastgoedkennis in (het aanvoelen van de markt en het vinden van een balans tussen kwaliteit, gebruik, risico en rendement) als onze kennis van het bouwproces.

Kwaliteit, om onze opdrachtgevers goed van dienst te zijn en van aantoonbare meerwaarde te zijn hebben wij een interne kwaliteitstandaard voor onze opdrachtgevers. Het continu goed werk leveren voor onze opdrachtgevers, bereikbaar en betrokken zijn en hun belang altijd centraal stellen, genereert een waardering die zich uit in vervolgopdrachten en aanbevelingen.

Een programma van Eisen (PvE) is bij ieder (verbouw)project een belangrijk ‘recept’ voor een gebouw. In een PvE worden de wensen en eisen van een opdrachtgever beschreven, zodat alle partijen die bij het ontwerp- en bouwproces betrokken zijn precies weten wat er van hun verwacht wordt.

Onze ervaren bouwprofessionals inventariseren uw wensen en eisen en brengen dit samen in een overzichtelijk document. Zo vormt dit PvE de basis voor de rest van het project.

Worden de juiste materialen gebruikt? Kloppen de bevestigingen en wordt het contract goed nageleefd? Op de bouwsite controleren we of alles naar wens verloopt. We houden voor u de planning in de gaten en bewaken het budget. Daarnaast controleren we of voldaan wordt aan alle verplichtingen en keuringen die een vergunning en bouwproject met zich meebrengen. Zo komt u aan het eind niet voor onverwachte kosten, uitloop of andere hindernissen te staan.

Fases binnen het proces

 • Initiatiefase
  De routekaart van uw project
 • Ontwerpfase
  de contouren van uw project
 • Voorbereidingsfase
  de final check op weg naar realisatie
 • Realisatiefase
  bouwbegeleiding voor een optimaal eindresultaat
 • Nazorg
  behoud het goede

Een project is pas succesvol als vooraf helder is wat de uitgangspunten zijn. Als iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt, is de kans op een soepel verlopend project een stuk groter. Daarom steken we veel tijd in deze eerste fase: de initiatiefase, ook wel definitiefase genoemd. Alle wensen en eisen worden in kaart gebracht en zorgvuldig gedocumenteerd. Een beter vertrekpunt is haast niet denkbaar.

 

Uw Programma van Eisen vormt voor de architect het vertrekpunt voor een eerste ontwerp van uw woning of bedrijfspand. Hij zorgt voor de esthetische vertaling, maar houdt ook rekening met indeling, materiaalgebruik en oppervlakten. De ontwerpfase kent drie fases:

 1. Schetsontwerp (SO)
 2. Voorlopig Ontwerp (VO)
 3. Definitief Ontwerp (DO)

 

De ontwerpfase zit erop: uw wensen en eisen voor uw bouwproject zijn vertaald naar een Definitief Ontwerp. Dat betekent dat we in de laatste fase zijn beland voordat daadwerkelijk de schop in de grond gaat. Tijd voor de puntjes op de i.

 

De voorbereidingsfase is achter de rug, de puntjes zijn op de i gezet. We kunnen van start! De aannemer bestelt de materialen en begint met de fundering. Het is een spannende fase, een fase waarbij de vinger goed aan de pols gehouden moet worden. Het kan namelijk maar één keer goed gaan.

 

Is uw pand opgeleverd? Vaak resteren er nog wat opleverpunten die de aannemer op moet lossen. Het gaat dan vaak om wat kleine zaken, zoals een klemmende deur of een verkeerde afwerking. BBD Bouwmanagement zorgt ervoor dat ook na oplevering wordt voldaan aan alle afspraken en dat dus ook deze punten nog opgelost worden.

 

The faces behind BBD

We would like to introduce ourselves to you. Would you prefer to meet in person? Then contact us. We wish you a warm welcome to our office in Oldenzaal.

Our Partners

Our customers

Eurofins I Maser
Ropeblock
Richter Staalservice
CES
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 5
demcon
ribru