About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us
Back to overview
Huisvesting Food

Nieuwbouw Euroma

Facts & Figures

Client Koninklijke Euroma BV
Year 2017-2019
Project

Totale proces van initiatiefase, realisatie, tot nazorg.

Grootte 26.000 m2

De rol van BBD Bouwmanagement

Koninklijke Euroma is medio 2019 van Wapenveld naar Zwolle verhuisd naar het nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein Hessenpoort. Het moderne kantoor, aangevuld met een volledig geautomatiseerd magazijn en geavanceerde productieplant, vormt de thuisbasis voor de 220 medewerkers van de kruiden- en specerijenproducent.

Euroma is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, en nog steeds groeit de producent enorm. Samen met architect Bessels is de afgelopen periode hard gewerkt aan het ontwerp, zodat deze groeispurten goed opgevangen kunnen worden. Daarnaast hebben we samen met de opdrachtgever keuzes gemaakt die bij moeten dragen aan een goed bouwproces. Als procesmanager brengen we voor alle fasen de randvoorwaarden in kaart en leggen we de contracten vast. Een goede voorbereiding in de intiatiefase biedt een goede basis voor de uitvoering. Onze rol daarin is die van directievoerder en bewaker van het totale proces.

Inzetten op BREEAM Excellent

In totaal heeft bouw- en testfase zo’n vijftien maanden in beslag genomen. Het gaat daarbij om de nieuwbouw van een 29 meter hoog kantoorgebouw, een geavanceerd magazijn en de productiehal voor specerijen en kruiden. Euroma heeft voor realisatie op Hessenpoort gekozen vanwege de ligging, de juiste milieucategorie, de mogelijkheid voor toekomstige uitbreiding en de bereikbaarheid voor de medewerkers. Daarnaast hecht het bedrijf grote waarde aan duurzaamheid. Daarom hebben we ons optimaal ingezet in om te bouwen volgens de BREEAM Excellent-certificering.

Galerij