About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us
Back to overview
Bedrijfshuisvesting

Hoffmann Quality Tools BV

Facts & Figures

Client Hoffmann Quality Tools GmbH
Year 2019-2020
Project

Totale bouwproces: van initiatiefase tot nazorg

Grootte 3.000 m2

Nieuwbouw bedrijfspand Hoffmann Quality Tools BV

Op een prachtige zichtlocatie op industrieterrein “De Veldkamp” te Borne is de nieuwbouw van het kantoorpand voor de Hoffmann Group gerealiseerd.

Het 100 jarige Duitse familiebedrijf Hoffmann Group, actief in 50 verschillende landen, wereldwijd, leverancier en systeempartner voor de industriële markt op gebied van kwaliteitsgereedschap, groeide uit haar jasje in de huidige vestiging aan de Platinastraat te Hengelo.

Het nieuwe bedrijfspand van ca.3000 m2, ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD, kenmerkt zich door de transparante uitstraling, waarbij de beweegbare zonwerende lamellen direct in het oog springen.

Duurzaamheid.

Het pand is voorzien van een geavanceerd gasloos installatiesysteem middels bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Alsmede dat keuze’s van te verwerken materialen onder het hoofdstuk van de “cradle to cradle” noemer kunnen worden geplaatst. Het pand is toekomstbestendig, met modulaire gedachte ontworpen om in de toekomst met minimale ingrepen functionaliteiten van ruimten te kunnen wijzigen.

Bijzondere samenstelling

In het nieuwe bedrijfspand is een Experience Center gerealiseerd bestaande uit een tweetal showrooms, waarin nieuwe producten kunnen worden getoond. Het pand beschikt over de nodige demonstratie- en trainingsruimten voor ca. 100 personen. De gehele tweede verdieping is ingericht als een transparante kantooromgeving. Daarnaast is er ruimte opgenomen voor ca. 600 m2  logistiek centrum. 

Hoffmann Group en BBD Bouwmanagement

Ook voor dit project hebben wij het totale projectmanagement verzorgd van ontwikkeling, voorselecties deelnemende partijen, marktbenadering, contractmanagement, tot en met de oplevering en nazorg. Voor ons is dit wederom een fantastische opdracht met een buitenlandse partner, welke wij met veel plezier en passie hebben mogen uitvoeren.

Galerij