About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us
Back to overview
Maatschappij en vrije tijd

Museum & appartementen Ton Schulten Ootmarsum

Facts & Figures

Client Ton en Ank Schulten
Year 2012-2013
Project

Complete ontwikkel- en realisatieproces tot en met de nazorg

Grootte 2.500 m2

Museum Ton Schulten

Middenin het stadje Ootmarsum heeft schilder Ton Schulten al bij leven een bijzonder monument nagelaten: een museum voor zijn opmerkelijke kunstwerken. Bij dat museum zijn naast restaurant De Pastorie ook appartementen gerealiseerd. Een mooi cultureel werk met extra aandacht voor licht.

Wat hebben we gedaan?

De samenwerking voor het ontwikkelen en realiseren van het gehele pand was op zijn minst bijzonder voor BBD Bouwmanagement. Samen met de creatieve Ton Schulten en architecten Hans Leferink en Ronald de Baas hebben we de complete ontwikkeling in teamverband opgepakt. Ook Eric Lammerink speelde een belangrijke rol door het goed uitgedachte ontwerp voor de technische installaties. Duurzaamheid speelde een belangrijke rol tijdens het proces. Mede door het gebruik van warmtepompen en de goed uitgevoerde luchtbehandeling is het museum uiterst duurzaam en geschikt voor het presenteren van de schilderijen.

Uitdagingen

Een grote uitdaging tijdens dit proces was de zoektocht naar de optimale verlichting. In een museum moeten de werken perfect uitgelicht zijn, zodat de kleuren optimaal tot zijn recht komen. Door een goede combinatie van daglicht en kunstlicht komt zijn werk nu maximaal tot uiting. Daarnaast is het een uitdaging geweest om op die beeldbepalende plek in het centrum een pand neer te zetten, dat naadloos past bij de rest van de binnenstad.

Extra bijzonder

De opening van het museum ging gepaard met flink wat publiciteit. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld verrichtte de openingshandeling op 25 april 2013. Tevens werd het museum ingezegend door de priester Antoine Bodar.

Galerij

Our Partners

Our customers

Ropeblock
CES
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 5
ribru