About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us
Back to overview
Bedrijfshuisvesting

Nieuwbouw Volvo Harrie Arendsen

Facts & Figures

Client Volvo Arendsen
Year 2016
Project

Totale ontwikkel- en bouwtraject: van initiatiefase tot nazorg

Grootte 3.000 m2

Nieuwbouw garage en showroom Volvo Arendsen

Volvo-dealer Harrie Arendsen bouwt in Hengelo aan, zoals zij het zelf aangeven, hun duurzame droom. Doordat de autodealer behoefte had aan meer ruimte, kozen zij om nieuw te gaan bouwen aan de zuidkant van het Twentekanaal ter hoogte van Nouryon/AkzoNobel. Door in te zetten op nieuwbouw kon de opdrachtgever samen met ons vanaf het begin goede keuzes maken op het gebied van duurzaamheid.

Wat is de rol van BBD Bouwmanagement?

BBD Bouwmanagement zit vanaf het begin aan tafel bij de opdrachtgever om samen met VBJ Architecten het Programma van Eisen samen te stellen. We inventariseerden daarvoor de wensen en eisen en hebben dit vervolgens vertaald naar het ontwerp en de totale investeringskosten. Daarbij hielden wij rekening met duurzaamheidsaspecten die hoog scoren volgens de BREAAM-normen. Zo is er onder andere voor een mooi groen sedumdak gekozen. Ook kregen wij de opdracht mee om ervoor te zorgen dat de nieuwbouw van de garage en showroom pasten binnen het taakstellend budget. Inmiddels hebben we het ontwikkeltraject afgerond en zijn we ingezet voor de directievoering en toezicht tijdens de bouw. De oplevering is in 2017 gerealiseerd.

Video impressie

Uitdagingen

De mooiste uitdaging van dit project is de grote aandacht voor duurzaamheid. We hebben voor dit project het BREEAM Excellent certificering weten te behalen, met een duurzaamheidsscore van 73,69%. Het was de uitdrukkelijke wens van de klant en de architect om de nieuwbouw van dit project te koppelen aan BREEAM. We hebben daarvoor een team van specialisten bij elkaar geroepen om onder andere de materiaalkeuzes continu te toetsen aan de duurzaamheidsscores van BREEAM. Daarvoor keken we onder meer naar alternatieven voor materialen die hoger scoorden op de duurzaamheidslader. Bijkomend voordeel is dat je mooie subsidies kunt behalen als je kiest voor BREEAM.

Galerij