About BBD
About BBD
Call us
Call us
Mail us
Mail us
Back to overview
Bedrijfshuisvesting

Revitalisering Benchmark Electronics Almelo – Grand Reopening 23 juni 2023

Facts & Figures

Client Benchmark Almelo
Year 2020-2023
Project

Totale revitaliseringsproces: van initiatiefase tot nazorg

Grootte 4.500 m2 kantoren / 12.000 m2 bedrijfs-, produktiehallen en cleanrooms

Revitalisering Benchmark Electronics

In opdracht van Benchmark Electronics Almelo en Mileway Logistics real estate – verzorgen wij met ons team het bouw- en procesmanagement ten behoeve van de revitalisatie van het bedrijfspand van Benchmark Electronics, gelegen op bedrijvenpark Dollegoor te Almelo.

De komende twee jaar wordt het bedrijfsgebouw, bestaande uit 4.500 m2 kantoren, 12.000 m2 bedrijfs- en productiehallen met labruimten en clean rooms, ingrijpend uitgebreid en gerenoveerd. In de panden worden, d.m.v. kaalslag, totaal ca. 4.500m2 nieuwe kantoorruimten gecreëerd met invulling van ca. 350 werkplekken.

Bijzonderheden

Een van de noemenswaardige onderdelen is de invulling van het aanbrengen van 16.000 m2 sprinklerinstallatie met daarbij het vervangen van plafonds, luchtbehandeling en verlichtingen. Om het productieproces niet te onderbreken, zal er de komende twee jaar in 7 fasen gerevitaliseerd worden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat tijdens dit hele renovatieproces centraal. Het bedrijfsgebouw ondergaat een upgrading van energielabel G naar energielabel A en is daarmee gereed voor de toekomst. Toepassingen van hightech luchtbehandeling, koel- en verwarmingsinstallaties worden door het gehele bedrijfspand doorgevoerd.

Opdrachtgever

Benchmark Electronics Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een Amerikaans beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van hightech elektronica en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM’s). Zij zijn met name actief in sectoren als de halfgeleiderindustrie, de vliegtuigbouw, de defensie-industrie en de medische wereld. Onder de opdrachtgevers bevinden zich internationale spelers als Thales, ASML, Airbus, Siemens. In Almelo zijn ca. 550 werknemers werkzaam.

Namens onze opdrachtgevers hebben wij volgende uitvoerende partijen mogen contracten:
Leferink Architecten
Lucassen Bouwconstructies
Dijkoraad Installatieadvies
RGS sloopwerken
Dura Vermeer bouw
TGO Technische Installaties
De Groot Installatiegroep, sprinklerinstallaties
KATO Kantoorinrichting

Galerij

Our Partners

Our customers

Eurofins I Maser
Ropeblock
Richter Staalservice
CES
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 5
demcon
ribru