Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons

De eerste biertjes uit de nieuwe brouwketels van Othmar Bier zijn inmiddels met succes getapt. Het succes van deze gedreven ondernemers bleek een voorbode te zijn voor de bouwkundige oplevering van De Commanderie die een week later gepland stond. In slechts 10 maanden tijd hebben we dit mooie project samen met alle betrokken partijen kunnen realiseren. Door de grote inzet van iedereen heeft deze ontwikkeling in Ootmarsum onder grote tijdsdruk plaats kunnen vinden.

Op naar de afronding

Nu de bouwkundige oplevering heeft plaatsgevonden, gaan we aan de slag om de omgeving en inrichting te realiseren. Zo moeten eind november de bestrating van het plein en de infrastructuur aangelegd zijn. Het Commanderieplein geeft ruimte aan horecaterrassen en biedt een ingang naar het openluchtmuseum via het Poortgebouw. Het is een plein met veel authentieke elementen, zoals sfeervolle lantaarnpalen en bijzondere bestratingselementen. Naast de toegangswegen wordt ook nog een parkeerterrein ingericht voor 40 parkeerplekken.

Hop voor eigen gebruik

Ook gaan we nog aan de slag met het groen. Zo worden naar een ontwerp van Odin bomen en overige beplanting aangelegd, waaronder een flink aantal zilverlindes. En natuurlijk wordt de hoptuin met zorg gerealiseerd. In deze hoptuin, waar de palen zo’n vier meter boven de grond uitstijgen, moet het hop gaan groeien dat gebruikt wordt voor het brouwproces van Othmar Bier. Dit proces moet 1 december volledig operationeel zijn. Daarvoor moeten nog de afvullijnen geplaatst worden, zodat het eerste bier ook daadwerkelijk op 1 december gebotteld kan worden. Uitloop is niet mogelijk, want op deze datum staat tevens de eerste bruiloft gepland. Dubbel feest dus!

Commanderie in het nieuws

De Commanderie in Ootmarsum staat volop in de belangstelling. Deze trok onze speciale aandacht: een videoregistratie van RTV Oost van het eerste biertje dat gebrouwen wordt.

Bekijk de reportage

Uitgebreide projectbeschrijving

Lees meer over onze inzet tijdens het ontwikkelproces van de Commanderie.

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24