Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar Expertise

Projectmanagement

Home 1

Het voeren van het projectmanagement namens de opdrachtgever tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase van een project vormt de basis van onze dienstverlening. Wij nemen onze opdrachtgever graag de zorg uit handen voor het welslagen van het project en stellen het belang van opdrachtgever centraal. Onze focus is het door opdrachtgever gewenste eindresultaat. Wij hebben veel deskundigheid in huis en hebben instrumenten ontwikkeld om projecten aan te sturen, risico’s te inventariseren en tijdig en beheerst in te kunnen grijpen.

Bouwmanagement, of bouwbegeleiding, is een breed begrip. Het betekent dat we u gedurende het totale bouwproces kunnen adviseren. Wanneer u wilt verbouwen, nieuwbouwen of renoveren helpen wij u om uw wensen in beeld te brengen. Aan welke eisen moet uw project voldoen? Welk budget heeft u beschikbaar? De antwoorden leggen we vast in een Programma van Eisen. Vervolgens adviseren we u over de juiste bouwpartners en begeleiden we de daadwerkelijke uitvoering. We zien erop toe, dat er gebouwd wordt zoals vooraf is vastgelegd. Wij zijn de spil in uw bouwproject. Daarmee kunt u zich focussen op uw eigen werkzaamheden en zorgen wij voor een optimaal bouwresultaat.

Zaken als gebouwadvies, haalbaarheidsonderzoeken, plantoetsing, programma’s van eisen, het uitvoeren van inspecties of het geven van second opinion. Elk project behoeft naast kennis en inzicht om een heldere uitwerking en presentatie toegesneden op de behoefte van klant en specifieke bijzonderheden van het project.

Advies en management bij de herontwikkeling van gebouwen of terreinen behoren eveneens tot ons werkgebied. Hierbij brengen wij zowel onze vastgoedkennis in (het aanvoelen van de markt en het vinden van een balans tussen kwaliteit, gebruik, risico en rendement) als onze kennis van het bouwproces.

Kwaliteit, om onze opdrachtgevers goed van dienst te zijn en van aantoonbare meerwaarde te zijn hebben wij een interne kwaliteitstandaard voor onze opdrachtgevers. Het continu goed werk leveren voor onze opdrachtgevers, bereikbaar en betrokken zijn en hun belang altijd centraal stellen, genereert een waardering die zich uit in vervolgopdrachten en aanbevelingen.

Een programma van Eisen (PvE) is bij ieder (verbouw)project een belangrijk ‘recept’ voor een gebouw. In een PvE worden de wensen en eisen van een opdrachtgever beschreven, zodat alle partijen die bij het ontwerp- en bouwproces betrokken zijn precies weten wat er van hun verwacht wordt.

Onze ervaren bouwprofessionals inventariseren uw wensen en eisen en brengen dit samen in een overzichtelijk document. Zo vormt dit PvE de basis voor de rest van het project.

Voor het managen van een project is een realistische en duidelijke planning van groot belang, zodat het facet tijd goed kan worden gemonitord en gemanaged.

Onze projectmanagers kunnen voor alle fases binnen een bouwproject een projectplanning opstellen door middel van project-software. Dit kan zijn voor een totaal bouwproject of voor een bepaalde projectfase.

De projectplanning laat alle vereiste aspecten zien welke nodig zijn om tot een vastgesteld (eind)doel te komen, waaronder budgetten en capaciteit aan mensen en middelen.

Worden de juiste materialen gebruikt? Kloppen de bevestigingen en wordt het contract goed nageleefd? Op de bouwsite controleren we of alles naar wens verloopt. We houden voor u de planning in de gaten en bewaken het budget. Daarnaast controleren we of voldaan wordt aan alle verplichtingen en keuringen die een vergunning en bouwproject met zich meebrengen. Zo komt u aan het eind niet voor onverwachte kosten, uitloop of andere hindernissen te staan.

Fases binnen het proces

 • Initiatiefase
  De routekaart van uw project
 • Ontwerpfase
  de contouren van uw project
 • Voorbereidingsfase
  de final check op weg naar realisatie
 • Realisatiefase
  bouwbegeleiding voor een optimaal eindresultaat
 • Nazorg
  behoud het goede

Een project is pas succesvol als vooraf helder is wat de uitgangspunten zijn. Als iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt, is de kans op een soepel verlopend project een stuk groter. Daarom steken we veel tijd in deze eerste fase: de initiatiefase, ook wel definitiefase genoemd. Alle wensen en eisen worden in kaart gebracht en zorgvuldig gedocumenteerd. Een beter vertrekpunt is haast niet denkbaar.

 

Uw Programma van Eisen vormt voor de architect het vertrekpunt voor een eerste ontwerp van uw woning of bedrijfspand. Hij zorgt voor de esthetische vertaling, maar houdt ook rekening met indeling, materiaalgebruik en oppervlakten. De ontwerpfase kent drie fases:

 1. Schetsontwerp (SO)
 2. Voorlopig Ontwerp (VO)
 3. Definitief Ontwerp (DO)

 

De ontwerpfase zit erop: uw wensen en eisen voor uw bouwproject zijn vertaald naar een Definitief Ontwerp. Dat betekent dat we in de laatste fase zijn beland voordat daadwerkelijk de schop in de grond gaat. Tijd voor de puntjes op de i.

 

De voorbereidingsfase is achter de rug, de puntjes zijn op de i gezet. We kunnen van start! De aannemer bestelt de materialen en begint met de fundering. Het is een spannende fase, een fase waarbij de vinger goed aan de pols gehouden moet worden. Het kan namelijk maar één keer goed gaan.

 

Is uw pand opgeleverd? Vaak resteren er nog wat opleverpunten die de aannemer op moet lossen. Het gaat dan vaak om wat kleine zaken, zoals een klemmende deur of een verkeerde afwerking. BBD Bouwmanagement zorgt ervoor dat ook na oplevering wordt voldaan aan alle afspraken en dat dus ook deze punten nog opgelost worden.

 

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24