Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Bedrijfshuisvesting

Corob Vastgoed

Facts & Figures

Opdrachtgever Corob Vastgoed
Jaar 2016/2017

Nieuwbouw kantoren en bedrijfsruimte Corob

Op een echte A-locatie in Oldenzaal, langs de provinciale weg richting Enschede, investeert Corob Vastgoed in een nieuwe bedrijfsruimte met kantoren en opslagruimte. De ambitie is dat het pand nagenoeg energieneutraal wordt gebouwd. Een mooie duurzame opgave om als bouwmanagementbureau bij betrokken te zijn.

Wat doet BBD Bouwmanagement?

Aan de Nijverheidsstraat staat al sinds jaar en dag een vervallen pand. Met het Vos House aan de overkant en luxe woonzaken als Smellink aan de andere zijde, is dit vervallen gebied een doorn in het oog van vele forensen en inwoners van Oldenzaal. Investeerder Corob Vastgoed is de uitdaging aangegaan om op deze locatie een bijzonder bedrijfspand neer te zetten. Het uitgangspunt van deze ontwikkeling is om er een duurzaam pand van te maken dat goed in de markt ligt voor potentiële huurders. BBD Bouwmanagement is vanaf de initiatiefase betrokken bij deze uitdaging. Samen met architect Hans Leferink en de opdrachtgever is gekeken naar het Programma van Eisen. Deze vertalen we naar een totaaloverzicht van de stichtingskosten en na een go van de opdrachtgever stellen we de technische omschrijving van de nieuwbouw op. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden opgestart, zodat we op koers liggen om medio 2017 te starten met de bouw van de bedrijfsruimte met opslag en de kantoren aan de voorzijde. In januari 2017 zal eerst nog de sloophamer ter hand worden genomen om ruimte te maken voor de nieuwbouw.

Uitdagingen

Om tegemoet te komen aan de wens om duurzaam te bouwen, hebben we ervoor gekozen om het BREEAM-instrument in te zetten. Onze doelstelling is om het certificaat BREEAM Excellent te behalen. Het gebouw is energetisch van aard en kent een moderne uitstraling. De ambitie is om door duurzame keuzes in materialen en toepassingen te komen tot een energieneutraal bedrijfspand. Daarnaast komt de opdrachtgever in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies door duurzaam te bouwen. Daarmee profiteert hij niet alleen van incidentele en structurele revenuen, maar zet hij ook in op winst voor de mensen die in het pand verblijven en op winst voor het milieu.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24