Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Maatschappij en vrije tijd

Erve Grootenhuys

Facts & Figures

Opdrachtgever Familie Golbach
Jaar 2015-2016
Opdracht

Totale ontwikkeltraject, bouwbegeleiding en nazorg

Herontwikkeling Bed & Breakfast Erve Grootenhuys

Met recreatiegebied Het Hulsbeek als buur kan er op voorhand al weinig misgaan. Tel daar nog eens de bijzondere bouwstijl, de prachtige natuurlijke omgeving en de luxe faciliteiten bij op en je weet: Bed & Breakfast Erve Grootenhuys wordt een pareltje. BBD Bouwmanagement was betrokken bij het totale ontwikkeltraject en kijkt met plezier terug op een bijzonder bouwproces.

Wat hebben we gedaan

De familie Golbach wilde graag in Deurningen een Bed & Breakfast beginnen. Daarvoor moest eerst een oude woning gesloopt worden om ruimte te maken voor een nieuwe ontwikkeling. Wij waren vanaf het eerste moment betrokken om het proces in kaart te brengen en hebben het complete ontwikkeltraject mogen begeleiden. Van voorbereidingsplanning en sloop tot directievoering tijdens de bouw en nazorg. We hebben samen met landschapsarchitect Huub Zoontjes en architect Hans Leferink gekeken naar de inpassing in het gebied, hebben de sloop- en bouwwerkzaamheden begeleid en zorgden voor een goede afstemming tussen alle betrokken partijen. Dat heeft geresulteerd in een B&B met vier ruime kamers, wellnessfaciliteiten en een zwembad. Wij hebben het traject als enorm plezierig ervaren, niet in de laatste plaats door de goede verstandhouding met de opdrachtgever

Uitdagingen

Voor ons lag de uitdaging vooral in de toepassing van de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving van de gemeente Oldenzaal. De kwaliteitsimpuls is een nieuw instrument dat het mogelijk maakt om ruimtelijke ontwikkelingen te realiseren die niet binnen het geldende bestemmingsplan passen. Daarbij wordt gekeken hoe de bebouwing iets toe kan voegen aan de ruimtelijke kwaliteit. Dat is bij Erve Grootenhuys ook gebeurd. Niet alleen past de bouwstijl door het gebruik van natuurlijke materialen naadloos in de omgeving, de familie heeft ook nog eens geïnvesteerd in een wandelpad langs de bebouwing en in een bijzonder park met een grote variatie in bomen, lage beplanting en poelen. Ook stelt het de omgeving open voor publiek. De goede samenwerking tussen alle partijen heeft er uiteindelijk toe geleid dat de wensen van de familie perfect aansloten bij de visie van de gemeente Oldenzaal.

Extra bijzonder

Het project heeft flink wat publiciteit gekregen. Zo onthulden de twee zussen van de overleden eigenaar van de voormalige boerderij een mooi schilderij en besteedde de Tubantia ook aandacht aan de ontwikkeling van de B&B.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24