Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Huisvesting Zorg

Medisch Centrum Oldenzaal

Facts & Figures

Opdrachtgever Medisch Centrum Oldenzaal
Jaar 2017
Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase tot nazorg

Nieuw Medisch Centrum Oldenzaal met energielabel A+++

Oldenzaal heeft er een nieuw gezondheidscentrum bij. Een bijzonder project, zeker ook voor de Oldenzalers zelf, want alle belangrijke zorgaanbieders bevinden zich nu onder één dak. Patiënten hoeven daardoor niet voortdurend van locatie te wisselen om naar een andere zorgaanbieder te gaan. In het gebouw komen onder andere drie huisartsen, een apotheek, thuiszorg en een psychiater. Het nieuwe gezondheidscentrum bestaat uit drie bouwlagen van 500 vierkante meter en staat op een mooie zichtlocatie aan de provinciale rondweg richting de A1.

De rol van BBD

Voor dit project verzorgde BBD het complete bouwmanagement van begin tot eind. Daarbij werd er vanaf de start gestuurd op basis van een strakke planning die binnen de vastgestelde financiële kaders gerealiseerd moest worden. Het bouwteam werd uitgerust met experts die goede kennis hadden van de gevraagde duurzame materialen en die konden denken vanuit de gebruikers. Daarbij stonden niet alleen de werknemers centraal, maar ook de patiënten zelf. Samen met het hele bouwteam hebben we uiteindelijk een mooi pand gebouwd dat de hoogste kwaliteit zorg kan bieden.

De uitdaging

Onze grootste uitdaging was om het pand binnen de gestelde financiële kaders naar een energielabel A+++ krijgen. We hebben het pand daarom voorzien van de meest zuinige installaties, ‘het neusje van de zalm’ kunnen we wel zeggen. Daarnaast moest het centrum een prettige werk- en verblijfssfeer uitstralen. Op basis van het ontwerp van architect Bekhuis & KleinJanhebben we gekozen voor materialen die zorgen voor veel licht, een goed binnenklimaat en die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het project. De inspanningen van het bouwteam hebben uiteindelijk gezorgd voor een comfortabel werkklimaat voor alle werknemers en een prettige sfeer voor de patiënten.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24