Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Winkelpanden

Revitalisering Oude Markt Enschede

Facts & Figures

Opdrachtgever Maatschap Oude Markt
Jaar 2013
Opdracht

Totale ontwikkeltraject, bouwbegeleiding en toezicht

Grootte 2.000 m2

Inleiding

Jarenlang ontsierde een sombere gevelrij rondom de doorgang naar het Muziektheater de Oude Markt van Enschede. Met de revitalisering van deze panden is daarmee definitief afgerekend. BBD Bouwmanagement regisseerde het totale bouwproces.

Wat hebben we gedaan?

We zijn gestart met het in kaart brengen van de maatvoering van alle gebouwen tussen de doorgang naar het Muziektheater en de Marktstraat. Met de opdrachtgever zijn we in tussentijd de wensen gaan inventariseren. De revitalisering moest resulteren in een duurzaam, goed en snel te realiseren bouwsysteem, waarbij het gevelbeeld paste binnen de uitstraling van de Oude Markt in zijn geheel. Voor deze laatste opgave tekende architect

Om te voldoen aan de wensen voor het bouwsysteem, selecteerden we prefab steenstrips. Daarmee zorgden we voor een systeem dat na oplevering weinig onderhoud behoeft. Zodra we akkoord kregen op onze keuze, voerden we een screening uit op de aannemerskosten, begeleidden we het bouwtraject en hielden we toezicht tijdens de uitvoering.

Uitdagingen

Het is ontzettend interessant om te zien wat je met een oud gebouw eigenlijk nog allemaal kunt doen. Sloop is zeker niet altijd noodzakelijk. Binnen de kaders van een pand is vaak nog zo veel mogelijk. Bij de revitalisering van deze locatie hebben we de prefab gevels verwijderd en het gebouw vanbinnen totaal gestript. Alleen de wanden zijn overeind gebleven. Vanuit deze basis zijn we opnieuw gaan bouwen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een modern en fris gebouw dat weer jaren mee kan. Daarnaast lag voor ons de uitdaging in de snelheid van het bouwproces. Deze combinatie van snelheid, bestaande kaders van een gebouw en natuurlijk de bijzondere locatie middenin de stad maakt dat wij dit project met trots aan ons portfolio toevoegen.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24