Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Winkelpanden

Revitalisering supermarkt Sanders

Facts & Figures

Opdrachtgever Sanders Supermarkten
Jaar 2008
Opdracht

Totale ontwikkel- en bouwproces en nazorg

Inleiding

Op een drukke locatie middenin boodschappendorp Denekamp verrees in 2008 de nieuwbouw van de toenmalige Sanders-supermarkt. Een beeldbepalend gebouw dat nog altijd een mooi visitekaartje is voor het voormalige marktplein.

Wat hebben we gedaan?

Door een zeer goede samenwerking met de opdrachtgever en architect Hans Leferink hebben onze bouwmanagers de complete ontwikkeling van de nieuwbouw naar tevredenheid weten te realiseren. Deze ontwikkeling behelsde de revitalisering en uitbreiding van de locatie, waar destijds nog oude woningen stonden. We kregen als opdracht mee om de bestaande gevel te updaten, het winkeloppervlak te vergroten en de bestaande woningen te slopen.

De architect ontwierp voor de supermarkt een bijzondere geveluitstraling die perfect paste in het straatbeeld. Daarnaast hebben we intensief en constructief overleg gevoerd met de gemeente Dinkelland om het plan binnen de gestelde kaders voor elkaar te krijgen.

Uitdagingen

Dit project kende een aantal uitdagingen voor ons. Ten eerste moest de uitbreiding gerealiseerd worden op een zeer krappe bouwlocatie, waarbij de bestaande supermarkt tijdens het bouwproces gewoon in bedrijf moest blijven. We kregen ook te maken met een verschil in hoogte. De straat liep af, terwijl het vloeroppervlak van de supermarkt op één gelijke hoogte moest blijven. Dat maakte dat we met een klantvriendelijke oplossing moesten komen om het hoogteverschil op te lossen.

Een derde uitdaging vormde voor ons de tijdsdruk. Na de oplevering van de nieuwbouw moest de winkel binnen een week operationeel zijn. Binnen die week moesten we tevens zorgdragen voor een interne uitbreiding. De zeer krappe planning maakte dat we als bouwmanagers voor een flinke klus stonden. Door een goede aansturing en constructief overleg hebben we met alle partners deze uitdaging tot een goed einde kunnen brengen.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24