Over BBD
Over BBD
Bellen
Bellen
Mail ons
Mail ons
Terug naar overzicht
Woningen

Verbouw landhuis Oldenzaal

Facts & Figures

Opdrachtgever Huidige bewoners
Jaar 2016

Bouwbegeleiding modernisering landhuis

De woonwijk nabij natuurgebied de Boerskotten in Oldenzaal staat bekend om haar bijzondere uitstraling. Het is een plekje niet ver van de stad, met de natuur direct om de hoek en statige landhuizen die de wijk een monumentale sfeer geven. Bij een van deze woningen zorgde BBD Bouwmanagement ervoor dat het landhuis in een modern jasje werd gegoten.

Wat hebben we gedaan?

De start van dit traject verliep iets anders dan normaal. We stapten in dit traject, terwijl de bouw al was opgestart. Door opnieuw in gesprek te gaan over het wensenpakket van de bewoners, werd het bouwproces een iets andere richting opgeduwd. Ook het prijsniveau van de aannemer werd opnieuw bekeken, waardoor de uiteindelijke bouwwerkzaamheden beter pasten bij zowel het gewenste budget als de kwaliteitseisen van de eigenaren. Met name dat laatste speelde een behoorlijk grote rol bij de uitvoering. Het landhuis is familiebezit en gaat al decennialang over in handen van de volgende generatie. Dat gaat gepaard met veel emotionele waarde, waarbij zo veel mogelijk van de historische elementen tijdens de bouw bewaard gebleven moesten worden. We hebben uiteindelijk gezorgd voor vernieuwing van de bestaande gevel, een nieuwe kap, de aanleg van het zwembad en het realiseren van het bijgebouw. Daarmee is dit familiebezit klaargestoomd voor de huidige en volgende generatie.

Uitdagingen

De uitdaging zat in het zo veel mogelijk intact laten van het bestaande landhuis, maar toch te zorgen voor een moderne upgrading. Daarbij kozen we voor de toepassing van nieuwe materialen tijdens de uitvoering. Deze keuzes betekenden behoorlijk wat consequenties voor de interne indeling van het huis. Daarnaast is het aanleggen van een zwembad een expertise op zich. Daar komt behoorlijk wat techniek bij om de hoek kijken. Een klus waar onze bouwmanagers zich met plezier over bogen om het meest optimale rendement te behalen voor de opdrachtgever.

Galerij

Trotse partners

Onze opdrachtgevers

Forse upgrading poedercoatstraat Trioliet Oldenzaal 4
Nieuwbouw kantoorruimte en bedrijfshallen Hospital Logistics gestart
Bedrijfshuisvesting Orange Pharma B.V.
Interne verbouwing Cambridge HOK
Eurofins I Maser
Ropeblock
Gouden Ambacht 1
Noordendorp Transport 1
Richter Staalservice 1
Europastry 7
Euroma nijkerk 2
Euroma
heutink
CES
Benchmark
Nieuwbouw Beele Engineering 14
Revitalisering Neuteboom Coffeeroasters 7
Nieuwbouw Autoschade Nijland 7
harrie-arendsen
Trioliet
vredestein
Lurvink
Nieuwbouw Lienesch
Trumpf
Uzin Utz Haaksbergen 8
Nieuwbouw Bedrijfshal en kantoren Zeton 37
Bühler B.V. The Netherlands 7
kondor
Teckentrup 12
Nieuw bedrijfspand KAESER Compressoren 7
Othmar
demcon
gemeente-berkelland
Lienesch
ribru 1
fietz
Hoffmann Quality Tools BV 24